2011-04-17 ? 18:17:15
Cheese Cake
När man är sjuk och inte orkar ta sig ur dörren så bakar man heheh eller jag gör iallafall. Så nu ska jag ta tag i att baka en riktigt god cheese cake, För er som har varit och käkat det på Pronto i Malmö (Bästa cheese caken) så ska jag försöka baka en lika god som den.
Detta är receptet som jag använder mig av =)
Ingredienser
8-10 port
10 Digestivekex Fullkorn
75 g Arla smör
75 g Arla smör
Fyllning:
Brukar köra dubbla för att den ska bli mycket fylligare =)
500 g Arla Köket Kesella kvarg
2 dl Arla Köket crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Brukar köra dubbla för att den ska bli mycket fylligare =)
500 g Arla Köket Kesella kvarg
2 dl Arla Köket crème fraiche
3 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna.
Efter det så tar jag färsk frukt jordgubbar och hallon och lägger på kakan och sen river jag vit chocklad och häller på =) Mums
Kommentarer